söndag 10 januari 2010

Att tro på svenska folket och framtiden.



Det finns skäl till att vara förbannad på GM, för att de inte accepterar de fyra erbjudanden som sägs finnas för att köpa SAAB, men det finns ännu större skäl till att vara riktigt förbannad på dem som har sagt NEJ från början till att hjälpa SAAB att överleva. Ilskan inom facket och hos människor som arbetar på SAAB borde rikta sig mot den borgerliga regeringen som leds av Moderaterna, inte så mycket mot GM. För GM handlar det om att fullfölja planen för att betala tillbaka lånet som de fick från amerikanska folket (USA:s regering). De som måste värna för svenska folkets bästa är regeringen. Regeringens ledare, moderaten Fredrik Reinfeldt, säger så här: "Vi är inte nöjda innan alla som kan och vill arbeta har ett jobb att gå till. Människors ansträngningar ska ge resultat och därför måste det löna sig att arbeta. Vi ska bekämpa utanförskapet med en politik för arbete..." SvD 31 dec 2009 . Det verkar inte vara så.
Det är den borgerliga regeringen (de som säger att de tror på arbetarrörelsen och välfärden) som vänt ryggen mot SAAB. Det är den borgerliga regeringen som inte trodde på svensk industri. Det är den borgerliga regeringen som trodde att marknaden skulle fixa det. Det handlar inte om att stödja ett företag med mångmiljonförlust, det handlar om att ge hopp till dem som jobbar på SAAB och som tror på den kompetens som finns i SAAB, tro på framtiden. Till och med USA:s regering stödde sin bilindustri. De visade att de tror på sig själva. Om vi inte tror på oss själva vem gör det då? Vi tror inte på SAAB, därför kan vi inte låna pengar till dem. Det var den signalen som den borgerliga regeringen, med de så kallade nya moderaterna i ledningen, gav.
Gott hopp till er som förlorar era jobb! Jag lider med er. Jag vet vad det handlar om att vara arbetslös och i utanförskap. Utan jobb kan man inte se framtiden an, utan jobb känns det för jävligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar